Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Alfonso Rus nega haver cobrat mossegades: “Fem cas d’algú que s’anomena ell mateix ionqui dels diners?”

L'expresident de la Diputació de València i exdirigent provincial del PP Alfonso Rus

Laura Martínez

València —

Alfonso Rus, expresident de la Diputació de València i implicat en l’operació Taula, ha reaparegut aquest dimecres en les Corts Valencianes, citat en la comissió d’investigació de l’adjudicació de places de residències de la tercera edat. Rus s’ha negat a respondre a les preguntes dels diputats sobre la construcció de la residència de la tercera edat a Xàtiva, ciutat de la qual era alcalde.

El dirigent del PP, poderós en un altre temps, que havia estat citat perquè en les gravacions que van dur a la seua detenció al gener del 2016 s’al·ludia a una mossegada en relació amb la seua adjudicació, s’ha excusat en el fet que la causa està instruint-se en el jutjat per no respondre a les preguntes. “Per respecte a la justícia, no respondré”, ha al·legat. Però no ha pogut deixar d’exhibir la seua incontrolable loquacitat: “Si s’ha fet una residència a Xàtiva ha estat amb un expedient impol·lut”.

La majoria de les interpel·lacions dels diputats s’han basat en les gravacions de l’exgerent d’Imelsa, Marcos Benavent, que l’impliquen en l’operació Taula, i a les quals Rus no ha donat validesa. “És un home que s’anomena ell mateix ‘ionqui dels diners’, que anomena corruptes tots els partits, que fuig del país quan l’investiguen. I li fem cas?”, s’ha queixat. “Que vinga i em diga a la cara, si s’atreveix a mirar-me a la cara, que he cobrat comissions”, ha reptat, lamentant la seua traïció.

Sobre les presumptes mossegades que s’emportava el PP, Rus ha assegurat: “Mai no he demanat diners ni per a mi ni per al partit, perquè no ha fet falta”. Tampoc ha pogut evitar fer al·lusió a la batalla actual pel poder dins del PP provincial de València: “És que no els puc deixar sols”.

“No conec Alvia, dic Savia”

“Jo no conec Alvia, dic Savia, ho vaig haver de mirar quan em van cridar ací [a les Corts]”, s’ha excusat Rus jugant amb el nom de l’empresa adjudicatària de residències, propietat de la família de l’expresident de les Corts Valencianes i exconseller Juan Cotino. “Si hi haguera hagut tanta connivència amb el senyor Cotino, la residència l’hauria feta Savia i no Cleop”, ha ironitzat.

Rus també ha negat que els terrenys en què es van construir residències foren propietat seua. “Ací sembla que sóc el que tira el córner, remata i està de porter. I això no pot ser”, ha sentenciat.

Sobre l’expedient de la residència, ha puntualitzat: “Jo, per desgràcia, no tinc estudis, vaig fer quart i revàlida, no sabia fer un expedient, si està bé o està malament”. “La residència calia i això ho va fer el PP i estic orgullós del meu equip. Si ja no cal, doncs que l’assolen i que se l’emporten”, ha assenyalat.

“Mai” no ha afavorit “ningú”

Abans de comparéixer en la comissió, l’exalcalde de Xàtiva ha assegurat davant dels mitjans que “mai” no ha afavorit ningú: “He ajudat moltes persones, però afavorir, mai, ningú”. Pel que fa a la seua situació judicial, ha assenyalat que va “tirant” i que té “ganes d’aclarir coses”. Finalment, ha negat que siga el propietari de les parcel·les on es van construir uns centres del Grupo Savia a Xàtiva: “Quina barbaritat, jo no tenia res”.

Etiquetas
stats