Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Els Moros i Cristians d'Ontinyent declarats Festa d'Interés Turístic Internacional

Els Moros i Cristians d'Ontinyent se celebren des de 1860.

Toni Cuquerella

0

Les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent han sigut declarades Festa d'Interés Turístic Internacional “pel seu arrelament, popularitat i capacitat de generar un profund sentiment de pertinença a la comunitat, formant part de la història i la cultura de la ciutat”.

Aquesta declaració, anunciada pel Ministeri, inclou dins de les festes tres actes destacats “per la seua peculiaritat i capacitat d'emocionar als participants”: l'entrada de bandes de música interpretant ‘Chimo', la marxa mora més internacional; l'entrada cristiana i la mora; i l'Esmorzar de la Llàgrima, moment en el qual recorda als festers morts l'últim any.

La secretària d'Estat de Turisme, Rosario Sánchez, ha destacat la capacitat d'aquesta festa, que es desenvolupa pràcticament durant tot l'any fins a arribar als actes centrals d'agost, de “impregnar de l'esperit festiu i d'agermanament a tota la regió, més enllà de la localitat d'Ontinyent, atraient cada any a milers de visitants que gaudeixen vivint en primera persona uns sentits i emocionants actes que són llegat viu de la història de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, Sánchez ha volgut destacar l'esforç col·lectiu de tota la ciutadania d'Ontinyent i, especialment, de la Societat de Festers que s'encarrega de la seua organització any rere any. “És gràcies a l'esforç, afecte i atenció desinteressats de molta gent que les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent es desenvolupen amb tantíssim èxit, la qual cosa les ha fetes mereixedores d'aquest reconeixement”.

Les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent són de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Se celebren, en el format actual i de manera ininterrompuda, des de 1860. Les organitza anualment la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia i els actes centrals tenen lloc a la fi del mes d'agost.

Aquesta festa va ser reconeguda d'interés turístic nacional en 2010. Amb la signatura de la resolució per part de la secretària d'Estat de Turisme de les festes de Moros i Cristians d'Ontinyent ascendeixen a 82 el nombre de Festes d'Interés Turístic Internacional amb les quals compta Espanya, quinze d'elles en la Comunitat Valenciana.

Etiquetas
stats