Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sagunt aprova la revisió del seu Pla Territorial Municipal d'Emergències

Ple municipal de Sagunt.

Toni Cuquerella

0

El ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat definitivament la revisió del Pla Territorial Municipal d'Emergències del municipi de Sagunt (PTME), a petició de la Policia Local, per unanimitat dels grups polítics de la corporació municipal.

Aquest pla té com a objectiu minimitzar les conseqüències que les emergències poden tindre sobre les persones, els béns i el medi ambient i el seu àmbit territorial es delimita al terme municipal de Sagunt.

L'acord suposa l'aprovació definitiva de la revisió del PTME de Sagunt i, després d'haver-se sotmés a informació pública i no haver-se presentat reclamació o cap suggeriment, l'acord d'aprovació definitiva es publicarà en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) i en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

Així mateix, s'adonarà del mateix a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, amb la finalitat de procedir a l'homologació de la revisió del Pla Territorial Municipal d'Emergències de Sagunt, per part de la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana.

Característiques

Les característiques municipals que s'han tingut en compte per a la redacció del pla són la situació geogràfica, límits i superfície del terme municipal; la població i nuclis habitats; les infraestructures i vies de comunicació; les zones i polígons industrials; els serveis bàsics, els equipaments amb afluència de públic, i els centres administratius i operatius.

Amb estes característiques, s'han analitzat els possibles riscos com incendis forestals, inundacions, sismes, lliscaments i despreniments, nevades, transport de mercaderies perilloses, accidents greus en els quals intervinguen substàncies perilloses, accidents industrials i concentració de masses.

El PTME establix l'estructura i organització jeràrquica i funcional dels servicis del municipi a intervindre en cas d'emergència. Esta estructura està encapçalada pel Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) i la direcció de la qual és responsabilitat de l'alcalde de Sagunt. Al seu torn, la direcció del pla podrà constituir un Comité Assessor, un Gabinet d'Informació i un Centre de Comunicacions si així el precisa. Esta estructura estarà en permanent contacte amb el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana (CCEGeneralitat).

D'altra banda, d'acord amb la gravetat i tipus d'emergència la Direcció del Pla podrà constituir en els voltants de la zona afectada un Lloc de Comandament Avançat compost pels coordinadors de les Unitats Bàsiques (intervenció, sanitat, seguretat, suport, alberg i assistència i avaluació de danys i recuperació) desplaçades, i estaran en contacte permanent amb el CECOPAL.

Finalment, es descriu l'operativitat del Pla, és a dir, el conjunt de mecanismes i procediments planificats prèviament, per a la posada en marxa o l'activació del Pla enfront d'una preemergència o una emergència, d'acord amb la seua gravetat. Estos procediments es materialitzen en la notificació, activació del Pla, preemergència i emergència. Així mateix, segons quan siga necessari, es compta amb mesures de protecció al personal de les Unitats Bàsiques, mesures de protecció al medi ambient i mesures de protecció a la població.

Etiquetas
stats