Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Empar Marco, directora d'Àpunt: “No traurem al valencià de l'UVI sense mitjans que ho reforcen”

Empar Marco, directora d'Àpunt
València —

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, augura que el valencià no eixirà “de l'UVI” sense uns mitjans que “ho reforcen” i defensa la necessitat de teixir “complicitats” amb “mitjans d'altres territoris” que també parlen aquesta llengua.

Marco ha participat en l'acte inaugural del seminari “Mitjans de comunicació i identitats plurals en l'Europa multicultural”, que analitza els reptes dels mitjans de comunicació en el context de la reobertura de la radiotelevisió valenciana, i on ha assenyalat: “Tenim una llengua que preservar i difondre, i un talent i creativitat que hem d'ajudar a evolucionar i explotar”.

La directora general ha assenyalat així mateix que la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació “porta en la seua motxilla i està treballant” en la radiotelevisió pública valenciana “que es mereix la societat valenciana”, amb uns informatius “veraços, descentralitzats, pròxims i sensibles amb els interessos de la necessitat”.

Per a açò, ha agregat, “estem atents al que es recerca en les universitats, les facultats de comunicació, enginyeries i en les escoles tècniques que formen a professionals que necessitem” en oficis nous, molt específics i connectats amb els nous usos de consum.

Mitjà global

Com ja va anunciar en la presentació de la nova imatge de À Punt, a la fi d'enguany s'emetran unes hores de radi i hi haurà ja una pàgina web provisional, “uns primers passos per a arribar a uns mitjans públics que descansaran en una multiplataforma, en la qual la ràdio, la televisió i la web no tindran sentit per separat sinó seran un mitjà global, i les xarxes socials, el catalitzador”.

Un dels punts forts, ha indicat, serà la redacció única, en el qual treballaran “de forma col·laborativa” tots els actors implicats en la confecció i difusió de les notícies, amb els nous perfils professionals: “Un concepte cap al qual caminen tots els grans mitjans, alguns amb èxit i uns altres que han fracassat, i del que prendrem nota i adaptarem el nostre sistema”.

Marco ha defensat així mateix que “la identitat col·lectiva i la llengua van de la mà”, i ha advertit: “No traurem el valencià de l'UVI si no tenim mitjans que els reforcen”.

“És absolutament necessari que tinguem uns mitjans potents en la nostra llengua, teixint complicitats i col·laboració amb mitjans d'altres territoris que també parlen en la nostra llengua”, ha asseverat.

Deixar de mirar-se “al melic”

D'altra banda ha apostat per treballar per a evitar que la informació se centralitze en les capitals de província, “deixar de mirar-nos el melic”, ha dit, i acudir a les comarques.

“Volem ser imprescindibles en el sistema comunicatiu del nostre territori i estem oberts a propostes”, ha conclòs.

En l'acte inaugural també han intervingut el secretari general del Centre Maurits Coppieters, Günter Dauwen, organitzador de la trobada al costat de la Fundació Nexe, i el portaveu de la Comissió Interuniversitària a favor d'una Radiotelevisió Pública Valenciana, Javier Marzal, qui ha traslladat el suport de les universitats públiques a la nova direcció de la radiotelevisió valenciana.

Etiquetas
stats