Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Constitucional acusa al Supremo de sentenciar los ERE sin argumentos
Las denuncias por acoso dinamitan una investigación de la Universitat de Barcelona
Opinión - El porno es el nuevo demonio. Por Ana Requena

El Govern de Mazón crea un pla d’inspeccions al sector del joc després d’haver acostat les cases d’apostes als col·legis

La consellera d'Hisenda, Ruth Merino, i el president Carlos Mazón, en una imatge d'arxiu.

Lucas Marco

0

Després d’haver beneït el sector del joc per haver eliminat la prohibició dels salons de joc pròxims als centres educatius que va promulgar l’anterior executiu del Pacte del Botànic, el Govern de Carlos Mazón, format pel PP i Vox, ha posat en marxa un pla d’inspecció. La consellera d’Hisenda, Ruth Merino, ha publicat dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana la resolució que aprova el pla de periodicitat triennal, a manera d’“eina apropiada per a conéixer el nivell de compliment de la normativa vigent” i destinat a “perseguir i erradicar la pràctica dels jocs prohibits”.

El bipartit del PP i Vox, mitjançant esmenes a la Llei de mesures fiscals, va eliminar la distància mínima de 850 metres respecte dels centres educatius per a protegir els menors d’edat, a pesar que tres de cada quatre instituts a València tenen a menys de 500 metres una casa d’apostes o més.

El pla, en coordinació amb la Delegació el Govern, adjudica a la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrit a la Comunitat Valenciana l’execució material de les funcions d’inspecció, vigilància i control de les activitats del joc. La policia autonòmica comptarà amb la “col·laboració” d’altres cossos i forces de seguretat i de personal funcionari de la Generalitat Valenciana, amb la consideració d’agents d’autoritat.

El pla d’inspecció inclou la vigilància i control d’accés als establiments de joc per a “protegir” els menors d’edat, les persones amb “capacitats intel·lectuals i volitives reduïdes”, que estiguen incapacitades legalment o inscrites en el registre d’exclosos de l’accés al joc.

Control de la publicitat

També abasta la vigilància i el control de la publicitat i els elements d’identificació exterior dels locals i el control de les autoritzacions i els permisos dels establiments de joc i els seus titulars. A més, el programa de la consellera Ruth Merino al·ludeix al control dels períodes d’activitat dels establiments de joc i el control de les autoritzacions de les màquines i els elements de joc instal·lats.

D’altra banda, el pla incideix en el control de comptadors de les màquines i del joc il·legal, incloent-hi la intervenció en locals no autoritzats.

Etiquetas
stats