Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Aquarius ja és a València

L'Aquarius al port de València

Laura Martínez

València —

Coincidint amb l'alba, a les sis i vint del matí arribava el primer vaixell de la flotilla de l'Aquarius, el buc que ha rescatat a més de sis-centes persones abandonades a la seua sort en el Mediterrani. El Dattilo -Luigi Dattilo-, la nau de la guàrdia costanera italiana, precisament el país que els ha rebutjats, ha atracat en el port prop de les set del matí del diumenge amb normalitat.

Quatre hores i mitja després, a les 10.45 hores, entrava en el port el vaixell de l'ONG francesa SOS Mediterranee. L'Aquarius acabava així una travessia que va començar dimarts passat, després d'acceptar l'oferiment del Govern d'Espanya d'utilitzar el port valencià per a desembarcar als més de 600 migrants que portava a bord.

El primer dels tres vaixells transporta a 275 persones; 185 homes, 32 dones i uns 60 menors. És l'embarcació que viatja amb major nombre de persones i amb menys risc per a la seua salut. En l'Aquarius, un pesquer rehabilitat, viatja el centenar més vulnerable, acompanyat de personal de Metges Sense Fronteres, que no està en les altres embarcacions.

Als pocs minuts de produir-se l'arribada a port ha pujat el primer equip sanitari exterior al Dattilo. Aquests efectius s'encarregaran d'un primer contacte amb la tripulació i d'una avaluació primerenca per determinar si hi ha persones que, per seguretat, no poden baixar a terra. Seria en l'hipotètic cas que patiren alguna malaltia contagiosa, que encara no pot confirmar-se. La primera persona a completar el circuit de recepció ha sigut un home de 29 anys procedent de Sudan. Els voluntaris de Creu Roja destaquen que els migrants estan arribant cansats però molt contents per tocar terra i per l'acolliment després del complicat viatge.

Fins a un total de 356 agents de diferents especialitats estan rebent en el port de València a les persones que viatjaven a bord de la flota. Segons ha confirmat Bernardo Alonso, inspector cap de servei de la comissaria d'Estrangeria i Fronteres de Madrid, se'ls ha a concedit als migrants rescatats per l'Aquarius -de procedència asiàtica, magrebina i subsahariana- un permís extraordinari de 45 dies, un període en el qual estaran tutelats per ONGs. Alonso també ha assegurat que cap dels nouvinguts abandonarà la zona sense haver sigut identificat.

Etiquetas
stats