Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Set anys d’inhabilitació a l’exalcalde de Paterna del PP per prevaricació

El alcalde de Paterna (Valencia), Lorenzo Agustí, anuncia que abandona el cargo

elDiariocv

L’exalcalde de Paterna Lorenzo Agustí, del PP, ha estat condemnat a set anys d’inhabilitació especial per a l’exercici d’ocupació o càrrec públic. El Jutjat Penal número 17 de Paterna, en una sentència que publica el diari Levante-EMV, estableix que Agustí va cometre un delicte de prevaricació quan va concedir sense concurs per 529.506 euros el projecte de l’auditori de la localitat.

El cas el va portar a la Fiscalia el 2014 el llavors portaveu socialista a Paterna i hui alcalde de la ciutat, Juan Antonio Sagredo, que va aportar documents que revelaven que Agustí va concedir el projecte el 2009 i el va pagar a pesar dels informes contraris de la secretària i de l’interventor municipals.

La sentència confirma que Agustí va vulnerar la llei pel fet de no haver respectat els procediments de concurrència pública previstos per la normativa de contractes i considera provat que l’exalcalde, que és arquitecte, havia tingut relació professional amb l’empresa beneficiària de la seua actuació, Estudio de Arquitectura de Paterna.

A pesar de l’al·legació d’Agustí en el sentit que aqueix estudi va guanyar un concurs d’idees entre els socis del Centro Musical Paternense, la sentència estableix: “Ha quedat acreditada l’absència total i absoluta de qualsevol mena de procediment per a l’adjudicació a l’Estudio de Arquitectura de Paterna de l’obra de l’auditori, sense haver observat les normes de procediment més elementals per a la contractació, sent la conducta de l’acusat no sols contrària a dret, sinó també arbitrària, i havent-ne tingut coneixement”.

Etiquetas
stats