Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Reino Unido vota para acabar con la era 'tory' tras 14 años de recortes y Brexit
La baja competencia fiscal del PP embarra el debate sobre la financiación autonómica
Opinión - El caos se apodera de ERC. Por Neus Tomàs

Joan Baldoví insta a PSOE i Podemos a negociar una nova moció de censura que al setembre “puga guanyar”

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví

Europa Press

Madrid —

El portaveu de Compromís en el Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha demanat als socialistes que, una vegada que el seu líder siga triat formalment aquest cap de setmana, dedique l'estiu a negociar amb Unidos-Podemos i amb altres partits per a poder presentar al setembre “una nova moció de censura que puga guanyar”.

“Setembre ens dóna una segona oportunitat, com quan estudiàvem”, ha dit Baldoví durant el seu torn d'intervenció en el debat de la moció de censura que Unidos-Podemos ha presentat contra el Govern de Mariano Rajoy.

El diputat valencianista ha remarcat que els propis socialistes han dit que es van a abstenir en aquesta moció perquè, encara que comparteixen els seus motius i consideren a Rajoy “censurable”, creuen que la moció “està verda” i “l'alternativa no està madura”.

En aqueixa situació, ha argumentat, creuen que el lògic és que, una vegada que Pedro Sánchez prenga possessió com a secretari general, el PSOE i tots els partits que comparteixen la censura a Rajoy utilitzen l'estiu “per a madurar, teixir complicitats i armar una moció de censura que puga guanyar”.

Baldoví ha emplaçat al PSOE a demostrar que “ha escoltat a la seua militància” i a fer que aquesta moció siga “una mica més que una mala estona” per a Rajoy i el seu Govern, impedint que tornen sense més a governar “i a controlar el BOE”.

Encara que Compromís va discrepar del moment en què Unidos-Podemos va registrar la moció de censura i va arribar a demanar la seua retirada, Baldoví ha deixat clar que els seus diputats votaran a favor “amb convicció”, com votarien a favor de qualsevol moció que servira per a tirar a Rajoy.

Etiquetas
stats