Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Junts utiliza el regreso de Puigdemont como último recurso contra Illa
El miedo a que la austeridad haya ido demasiado lejos desata el caos en las bolsas
Opinión - La renovación semifallida del CGPJ. Por Javier Pérez Royo

Una sentència frena l’expulsió d’un immigrant amb “gran arrelament social” i un fill de quatre anys nascut a Espanya

El Palau de Justícia, seu del TSJ-CV atualment en procés de rehabilitació.

Lucas Marco

0

Un immigrant amb un fill de quatre anys nascut a Espanya s’ha deslliurat de l’expulsió. El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de València va desestimar el 5 de desembre passat la demanda contra la resolució d’expulsió dictada per la Delegació del Govern. Després d’un recurs, la secció primera del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha revocat la sentència inicial i ha anul·lat la resolució d’expulsió per ser “contrària a dret”.

La representació jurídica de l’immigrant al·legava en el seu recurs que s’havia acreditat l’arrelament social i familiar de l’home. La seua dona és resident legal a Espanya, manté un domicili conegut en un habitatge llogat, faena, empadronament i “gran arrelament social”.

L’home, en situació irregular, tenia antecedents penals, tal com constava en l’ordre d’expulsió. No obstant això, el TSJCV recorda que, d’acord amb diverses sentències del Tribunal Suprem, “l’existència de vida familiar pot constituir causa d’excepció a l’expulsió”. Es tracta d’una “circumstància obviada” pel jutge que va desestimar la demanda.

L’alt tribunal autonòmic detalla que l’immigrant va aportar el llibre de família, un contracte de lloguer i el Document Nacional d’Identitat del seu fill de poca edat. La sentència, del 27 de juny passat, al·ludeix a la directiva europea sobre les normes i els procediments comuns dels estats membres per al retorn dels nacionals de tercers països en situació irregular, en l’article 5 de la qual s’estableix l’“interés superior del xiquet” i la “vida familiar” a tindre en compte a l’hora d’expulsar migrants.

La sentència del TSJCV, que no és ferma, considera que aquesta circumstància “hauria d’haver-se tingut en compte”. Així doncs, la sanció d’expulsió del territori nacional imposada per l’Administració “no és ajustada a dret”, conclou.

Etiquetas
stats