Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Govern aprova un sostre de despesa rècord de 6.562,9 milions d'euros per al 2025 mentre negocia amb Vox

El vicepresident del Govern i el conseller d'Economia, Antoni Costa, explica l'aprovació del sostre de despesa.

Europa Press

0

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el sostre de despesa no financera per a l'any 2025, pas previ a l'elaboració dels pressupostos autonòmics, i que arriba a la xifra rècord de 6.562,9 milions d'euros, uns 197 milions més que l'any passat.

Ho ha explicat en roda de premsa el portaveu del Govern i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, que ha detallat que el sostre de despesa més alt de la història permetrà a Balears “desenvolupar les polítiques públiques necessàries i reforçar els serveis públics”.

L'Executiu calcula que els ingressos no financers pujaran l'any que ve a 5.775 milions d'euros, mentre que 787,8 milions d'euros procediran de les ajudes de comptabilitat nacional. Igualment, es preveu que els ingressos corrents pugin a 5.608,65 milions d'euros i que els ingressos de capital sumin 166,35 milions d'euros.

Negociacions amb Vox

Costa ha explicat que el Govern està negociant amb Vox el seu suport al sostre de despesa i que aquesta mateixa setmana ja s'ha reunit amb els diputats del partit, encara que la setmana vinent mantindrà trobades amb la resta de grups amb representació.

“Hi ha predisposició per a la negociació tant per part de Vox com del Govern i m'agradaria que la resta de grups també se sumessin a la negociació”, ha afirmat.

Costa s'ha mostrat així disposat a una negociació oberta i a explorar diferents possibilitats que portin a l'aprovació del límit de despesa.

El vicepresident del Govern, preguntat per la possibilitat que l'Executiu autonòmic es vegi obligat a recuperar mesures proposades per Vox i ara aparcades després de trencar-se els acords com el pin parental o l'oficina lingüística, ha assenyalat que la negociació “no atén titulars” i que “no es pot anticipar com acabarà”. El conseller ha insistit que hi ha voluntat de negociar per les dues parts.

La direcció nacional de Vox va condicionar el suport als comptes autonòmics a la recuperació de mesures derogades o suspeses a les CCAA després de la ruptura dels acords.

Etiquetas
stats