Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El juez se apoya en los ultras de HazteOir para alargar la causa contra Begoña Gómez
"Vamos a reconstruir el Reino Unido": la promesa de Keir Starmer
Opinión - Cuando los ciudadanos saben lo que quieres. Por Rosa María Artal

Baños diu que esperarà fins a l'últim minut que Mas faci “un pas al costat”

Baños diu que esperarà fins a l'últim minut que Mas faci "un pas al costat"

EFE

Barcelona —

L'ex líder de la CUP al Parlament, Antonio Baños, que ha abandonat aquest dilluns l'acta de diputat per veure incapaç de defensar la decisió del seu partit de no investir Artur Mas, ha afirmat avui que esperarà no obstant fins a “l'últim minut” que el president en funcions doni un “pas al costat”.

Preguntat en una entrevista a Rac1 si vol que renunciï Mas -que avui ofereix una conferència de premsa-, Baños ha respost: “És clar que sí, Artur Mas no és el meu candidat; que faci un pas al costat, el recomano fins a l'últim minut”.

Baños ha recalcat que ni ell ni cap membre de la CUP vol el líder de CDC de president català, però considerant les “circumstàncies històriques i possibilitats polítiques” ha dit que preferia pagar “el preu” de tenir a Mas de president, amb el poder repartit entre tres “superconsellers”, i així iniciar la legislatura, en lloc de deixar “en suspens” el procés sobiranista.

Tot i que ha jutjat que el pla de xoc ofert per Junts pel Sí era “insuficient”, el procés constituent i la declaració de ruptura del passat 9 de novembre en canvi suposen “eines potents” que era “més útil usar” que descartar-les.

Baños ha admès el seu “fracàs personal” per no haver aconseguit un acord amb Junts pel Sí des de la seva posició de diputat cupaire, però ha evitat fer “judicis de valor de la CUP”, organització de la qual, ha recordat, no és membre.

Malgrat el desenllaç de la negociació, ha remarcat que el procés sobiranista, si no segueix en aquesta legislatura, s'iniciarà en la següent. “No és ara o mai”, sinó que “se seguirà fins a aconseguir-ho”, ha afegit.

Baños ha descartat l'escenari de “pidolar” pel referèndum que proposa el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, atès que seria una “paradoxa fiar la independència a un senyor de Madrid que no la vol”.

Així mateix, l'exdiputat de la CUP ha descartat formar part d'una llista d'ERC a les més que probables eleccions de març: “Jo me'n vaig a casa”, ha afirmat.

Etiquetas
stats