Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament d'Elx retirarà 93 palmeres de centres educatius per a garantir la seguretat de l'alumnat

Col·legi Baix Vinalopó d'Elx.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament d'Elx retirarà 93 palmeres i altres 48 arbres de zones escolars. Així ho ha explicat l'alcalde Pablo Ruz després de la conclusió d'un informe tècnic que l'Ajuntament va encarregar al juliol de 2022 sobre l'estat de les palmeres en zones escolars situades en horts històrics.

L'informe, al costat del criteri dels propis tècnics municipals de Parcs i Jardins, esclareix que, de les 2.733 palmeres inspeccionades, és necessari actuar en un total de 93 exemplars i 48 arbres de xicotet port, la qual cosa suposa un 3% del total del cens. “És una xifra molt reduïda però que ens exigeix actuar i ho fem perquè la seguretat dels xiquets i dels col·legis és el primer i no podem exposar-nos al fet que la caiguda d'una palmera genere cap mena de mal personal” ha assenyalat Ruz.

Els treballs de retirada començaran aquest cap de setmana amb les palmeres més afectades i s'estendran durant les pròximes setmanes. L'alcalde ha llançat un missatge de tranquil·litat a la comunitat educativa ja que “no hi ha un perill imminent, si fos així ja hauríem decretat el tancament dels centres afectats. L'informe reflecteix un perill possible, però davant aquesta situació hem d'actuar amb contundència”.

A més, Ruz ha explicat que les 93 palmeres afectades presenten fallades estructurals, problemes d'ancoratge i, sobretot, problemes amb el paviment dur ja que els exemplars no tenen suficient espai per al desenvolupament de les seues arrels, alguna cosa que ha propiciat la seua deterioració.

Etiquetas
stats