Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Paterna serà nomenat primer Municipi Industrial Estratègic de la Comunitat Valenciana

L'EGM Fuente del Jarro de Paterna ha complit 50 anys.

Toni Cuquerella

0

La Generalitat ja té preparat el decret en el qual es declara a Paterna com el primer Municipi Industrial Estratègic de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat el president Carlos Mazón durant l'acte de celebració del 50 aniversari del Parc Empresarial Fuente del Jarro.

El cap del Consell ha assenyalat que este reconeixement “suposarà un segell de qualitat, sostenibilitat i excel·lència de l’àrea industrial” per al foment de l’atracció d’inversions.

 Així mateix, ha reiterat l’aposta de la Generalitat en matèria de mobilitat i ha destacat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana “està ultimant els treballs per a la duplicació de la via de Metrovalencia” existent des de l’actual baixador de Fuente del Jarro fins als voltants de l’autovia A-7.

A més, ha detallat que la construcció d’una nova parada, que se situarà a uns 800 metres de l’actual en direcció a Llíria i que compta amb una inversió de 6,5 milions d’euros procedents de fons europeus, inclou accessos, pas entre andanes, rampes, escales i tancaments, així com la instal·lació de tots els equipaments necessaris.

Estratègia de reindustrialització

Durant el seu discurs, el president ha fet referència a l’Estratègia de reindustrialització de la Comunitat Valenciana 2025-2028, per a adaptar el teixit industrial valencià a les noves exigències del mercat global.

En este sentit, cal destacar la inversió de 2.000 milions d’euros en els pròxims anys per a augmentar el pes de la indústria en el nostre producte interior brut del 14 al 20 %.  

L’Estratègia de reindustrialització preveu augmentar el parc de sòl industrial valencià fins a 10 milions de metres quadrats, a més d’aconseguir la sobirania energètica i eliminar un 20 % dels tràmits burocràtics per als projectes industrials, entre altres actuacions.

50é aniversari del Parc Industrial Fuente del Jarro

Carlos Mazón ha traslladat la seua felicitació a totes les persones i companyies que han contribuït a “50 anys d’indústria a la Comunitat Valenciana”, al mateix temps que ha insistit en el compromís i l’orgull del Consell pel teixit industrial del nostre territori.  

Igualment, ha remarcat l’esforç de la Generalitat perquè Fuente del Jarro “vaja a més, continue creixent i oferint possibilitats al desenrotllament de la Comunitat com un referent industrial en el nostre territori”.

El Parc Industrial Fuente del Jarro de Paterna alberga al voltant de 450 empreses en una parcel·la de més de 2.700.000 metres quadrats i genera més de 10.000 llocs de treball.

Etiquetas
stats