Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Sagunt demana a Conselleria que rectifique i habilite una unitat de bombers forestals per l'estiu amb el no de Vox i l'abstenció del PP

Bombers forestals en un incendi a Sagunt.

Toni Cuquerella

0

El ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat sol·licitar a la Conselleria de Justícia i Interior de la Generalitat Valenciana que “rectifique en el seu canvi de criteri” i dote el municipi amb una unitat de bombers forestals de suport per als mesos d'estiu “com més prompte millor”.

També s'ha acordat traslladar el contingut de la moció al president de la Generalitat Valenciana, la consellera de Justícia i Interior, el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències i, alhora, el director de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències; i, finalment, el director general de Prevenció d'Incendis Forestals.

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Javier Raro, va ser l'encarregat de presentar esta moció que va ser aprovada amb els vots a favor de PSOE, IP, Compromís i EU-PODEM, així com amb l'abstenció del PP i amb el vot en contra de Vox, partit precisament que gestiona la Conselleria de Justícia i Interior.

El text de la moció descriu les singularitats del terme municipal de Sagunt que exposen la ciutat a patir un major risc d'incendis forestals: “Comptem amb una superfície de 13.243 hectàrees, de les quals 4.193 són terrenys forestals el que representa un 25,6 % de la superfície total del terme municipal”.

La demarcació territorial de Sagunt té diferents espais naturals com la serra Calderona, la marjal dels Moros o la marjal d'Almenara. Estos espais naturals constituïxen “un patrimoni mediambiental únic i ric en biodiversitat que han de ser preservats per les administracions públiques”.

El document també fa referència als nuclis poblacionals del municipi que es troben especialment exposats davant el risc d'incendi per la seua proximitat a la massa forestal, la dificultat d'accés i el seu aïllament: “En el nostre terme municipal existixen al voltant de 25 assentaments de població disseminada i urbanitzacions, així com tres col·legis en zona fronterera urbano-forestal”.

Segons es recull en l'exposició de motius de la moció, des de 1993 s'han registrat un total de 114 incendis en el terme municipal de Sagunt i per esta quantitat d'incendis s'han vist afectades un total de 454,5 hectàrees, la qual cosa equival a prop del 3,5 % de la superfície del territori municipal: “Diversos estudis científics confirmen que el Mediterrani és una regió especialment sensible als efectes devastadors del canvi climàtic. De fet, el nombre de dies amb risc extrem d'incendis s'ha duplicat en la conca mediterrània en els últims 40 anys”.

Etiquetas
stats