Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Gobierno de Ayuso construyó otro centro de FP troceando facturas
PP y Vox boicotean el Orgullo LGTBI en instituciones en las que gobiernan
Opinión - Tócala otra vez, Sam. Por Esther Palomera

La direcció de l’organisme cultural de la Diputació d’Alacant: huit càrrecs vinculats al PP

Entrada de l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

Lucas Marco

0

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert (IAC) compta en la seua nova etapa, capitanejada per la periodista Cristina Martínez, amb huit directors i subdirectors vinculats al PP, segons es desprén del portal de transparència. La institució cultural, dependent de la Diputació d’Alacant presidida pel popular Toni Pérez, segueix el deixant del seu predecessor, Carlos Mazón. En l’anterior etapa, amb María Teresa Pérez Vázquez de directora, l’IAC va tindre cinc càrrecs de PP i Ciutadans entre els seus directius.

En el Departament d’Humanitats del Gil-Albert figuren José Rafael Pascual, alcalde de Sant Vicent del Raspeig i subdirector de la secció de Patrimoni Cultural Immaterial, i Raquel Violero, subdirectora de Cultura Inclusiva i Intergeneracional i candidata en la llista popular de Xàbia en les últimes eleccions municipals.

En Publicacions i Investigació, la subdirecció de la secció de fons documentals recau en Lino Antonio Pascual, alcalde de Relleu, que repeteix en el càrrec del Gil-Albert, mentre que David Beltrá, portaveu del PP a Novelda, figura com a subdirector de la secció d’Investigació.

D’altra banda, en el Departament d’Art i Comunicació Visual, Ana Pellicer, regidora del PP a Benidorm, exerceix de subdirectora de la secció de Patrimoni Artístic i Arquitectura i Erica Sánchez, exedil popular d’Elx, deté la Subdirecció de Cultura Audiovisual i Xarxes Socials.

Finalment, la direcció del Departament de Ciències Jurídiques i Socials recau en Lourdes Aznar, alcaldessa popular de Crevillent, mentre que Juan Fernando Giner, alcalde de Murla, figura com a subdirector de la secció social.

En la relació de directius també figura Rafael Sanjuan Fernández, del PSPV d’Agres, com a subdirector de la secció d’Arts Plàstiques. D’altra banda, Irene Ballester, vocal del Consell Valencià de Cultura a proposta de Compromís, repeteix com a subdirectora de la secció de Cultura Popular, Tradicions i Territori.

A més dels càrrecs vinculats a la política municipal, l’organigrama també compta amb directius vinculats al món docent i cultural. En la nova etapa de la institució cultural desapareixen els directius vinculats a Ciutadans, la formació que governava amb el PP en la Diputació d’Alacant durant el mandat anterior de Carlos Mazón.

La presència de directius de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert vinculats als partits que governen la institució provincial ha sigut una constant. En quatre anys, la institució provincial va abonar 1,4 milions d’euros al seu equip directiu per assistències a reunions, tal com va informar aquest diari.

Etiquetas
stats