Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge investiga pagaments del govern de Torró a creditors del PP

L'exalcalde de Gandia, Arturo Torró

Moisés Pérez

València —

Un altre problema judicial per a la gestió de l’exalcalde de Gandia, Arturo Torró. I una altra vegada, a compte de l’empresa Iniciatives Públiques de Gandia (IPG). Si a les darreries de l’any el jutge va imputar Torró i un dels seus col·laboradors més pròxims, l’exregidor Javier Reig, per l’operació ‘Aplaudiment’, ara posa la lupa en una altra maniobra infestada de sospites.

El Jutjat número 1 de Gandia investigarà, arran d’una denúncia del president d’IPG, el socialista Vicent Mascarell, l’intercanvi de correus que van fer l’exgerent de la mercantil pública, tresorer del PP i comptable de Torró, Gonzalo Morant; l’excap de servei d’actuacions empresarials d’IPG i exassessora dels exconsellers del PP Esteban González Pons, Rafael Blasco i Juan Cotino, Cristina Serrano; i l’empresari i contractista de l’Ajuntament José Martínez de los Mozos.

Els correus electrònics reflecteixen presumptament la manera com es va prioritzar el pagament de factures pendents a Martínez de los Mozos a canvi que aquest perdonara diversos deutes que tenia amb el PP. L’empresari tenia dos abonaments pendents de pagament amb la mercantil que és propietat de l’Ajuntament: un de 3.751 euros i un altre de 5.819 euros.

De los Mozos envia llavors un correu a Serrano en què li indica aquests deutes de l’Ajuntament amb ell; en el missatge, però, també assenyala que els honoraris de la llicència d’activitat del local del PP de l’avinguda de Gandia pugen a 600 euros. I, en relació amb faenes de la seua empresa InfoArquitectura fetes per al PP en les eleccions municipals del 2011, proposa: “Les done o regale al partit”. Això sí, hi posa una condició: “Sempre que se’m facen efectives les factures pendents i les futures”.

Així doncs, Serrano reenvia aquest document a Morant. I hi apunta: “Això també s’ha de pagar urgentment, ja ho tens i el xic està en una situació crítica. Ja veus que hi ha coses que no cobra”. Mascarell va assegurar, quan va interposar la denúncia, que l’empresari, en efecte, va cobrar totes les factures. Els tribunals dilucidaran ara si aquesta maniobra comporta cap il·legalitat.

Etiquetas
stats