Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Lo que Feijóo entiende por calidad democrática, por Esther Palomera
El gol de un negro: de la final de la Eurocopa a la realidad del racismo en el deporte
OPINIÓN | 'La cacería', por Marco Schwartz

La planta de Stadler de València fabricarà 504 tramvies amb un contracte de 4.000 milions que garantirà la seua estabilitat per 10 anys

Les instal·lacions de la multinacional Stadler a la localit d'Albuixech.

Toni Cuquerella

0

La planta valenciana de Stadler a Albuixec fabricarà 504 tramvies d’última generació gràcies a un contracte per valor de 4.000 milions d’euros. Així ho anunciava aquesta setmana el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, durant la visita que va fer a la fàbrica amb el president de Stadler València, Íñigo Parra. En les instal·lacions de Stadler*Rail es va mostrar el prototip de Tren-Tram VDV.

Aquest contracte és el més gran aconseguit pel grup Stadler en tota la seua història i una de les licitacions ferroviàries més altes d’Europa. El cap del Consell va explicar que, amb aquest acord, es “garanteix l’estabilitat de l’ocupació durant els pròxims 10 anys”, al mateix temps que s’amplia la formació, especialment l’FP dual.

El contracte marc del projecte, denominat VDV-Tram-Train per a un consorci de sis operadors de transport d’Alemanya i Àustria, inclou una comanda inicial de 246 combois Citylink amb un volum aproximat de 1.700 milions d’euros i l’opció d’adquirir fins a 258 unitats addicionals, que poden tindre un valor superior a 2.300 milions.

Un model de tren 100% valencià

La producció del Citylink és un model de tren 100% valencià, dissenyat i desenvolupat en la planta d’Albuixec i que funciona en la connexió d’Alacant amb Benidorm i Dénia al llarg de la costa. La fàbrica valenciana ha sigut l’encarregada també de fabricar els trens pilot per al contracte VDV.

Stadler València té més de 2.000 ocupacions directes i 6.000 d’indirectes i ha incrementat la seua presència en el nostre territori diversificant la seua implantació. A més de la fàbrica principal a Albuixec, disposa d’una nova factoria a la Vall d’Uixó amb un centenar d’empleats i un nou centre a Sagunt des d’on centralitza totes les seues operacions logístiques.

Ajudes de la Generalitat

El cap del Consell recordava el pla pluriennal d’incentius que la Generalitat concedirà a Stadler orientat a l’increment de la capacitat de producció, el desenvolupament de nous productes, la millora dels processos, així com la implementació de solucions tecnològiques avançades a la Comunitat Valenciana.

Aquest pla d’incentius preveurà mesures com l’adopció de pràctiques que promoguen la sostenibilitat i milloren l’eficiència energètica en totes les etapes productives i d’inversió, a més del suport del Govern valencià per a noves contractacions i la formació de treballadors.

Mazón va avançar que el Consell treballa a hores d’ara en un decret d’incentius amb un pressupost de 45 milions d’euros per als pròxims 10 anys que “referma l’aposta de Stadler per València”.

Etiquetas
stats