Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La declaración de Aldama: “el nexo” del caso Ábalos apunta más arriba aún sin pruebas
De despacho a habitaciones por 1.100 euros: los ‘coliving’ se escapan de la regulación
Opinión - ¿Misiles para qué? Por José Enrique de Ayala

La nova RTVV necessita cinc milions d’inversió en mitjans tècnics

José María Vidal durant la seua intervenció en la comissió de RTVV en les Corts

Adolf Beltran

València —

“No superarà els cinc milions”, ha dit aquest dilluns el secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, sobre la inversió en mitjans tècnics que cal fer per a engegar la nova radiotelevisió valenciana. Vidal ha assegurat en la comissió de les Corts Valencianes creada a aquest efecte que la decisió sobre el futur model de canal autonòmic correspon al Parlament i que el Consell es limita als treballs per a preparar que siga possible posar-lo en funcionament abans que acabe l’any. No obstant això, ha advertit: “Hauríem de donar-nos pressa en la part tècnica”.

Vidal, que ha de cenyir-se a un pressupost de 29 milions d’euros destinat a la nova RTVV, ha estimat en uns 15 milions d’euros el que caldria destinar el 2016 a la producció de continguts des d’un sector audiovisual valencià, del qual ha assenyalat que “està desfet”. El secretari autonòmic ha evitat definir cap postura sobre el nombre de treballadors que ha de tenir la nova cadena i ha negat haver negociat res en aqueix sentit amb el comité d’empresa de l’antiga RTVV, tancada pel Govern d’Alberto Fabra, del PP, al novembre del 2013.

Davant l’advertència del portaveu de Podem, Antonio Montiel, que es va reservar en l’Acord del Botànic el protagonisme en l’aprovació de la llei d’una nova RTVV, que les actuacions del secretari autonòmic pogueren causar una “certa descoordinació” amb les decisions de les Corts Valencianes, Vidal ha garantit que correspon a la Cambra definir el model. El que sí que ha explicat ha estat que la seua Secretaria Autonòmica treballa en la preparació de totes aqueixes qüestions, que ja ha sol·licitat un segon múltiple al Ministeri d’Indústria –la resposta del qual “no ha estat positiva”–, per poder destinar un dels múltiples als canals de la futura RTVV i l’altre a les dues televisions privades que utilitzen els repetidors públics i a complir els acords de reciprocitat amb altres televisions, com el que hi ha amb TV-3. També ha revelat que la Generalitat ja ha iniciat els tràmits perquè la futura televisió valenciana entre de nou en la federació de televisions autonòmiques Forta.

Pel que fa a les competències de control i adjudicació, el secretari autonòmic ha explicat que hi ha unes 400 emissores d’FM i unes 120 de televisió que emeten il·legalment. Ha recordat que durant l’època del PP no es va exercir pràcticament l’acció de control. “Va haver-hi 10 sancions en quatre anys” ha explicat Vidal, que ha afegit que aqueixes actuacions es van produir per a tancar les emissions de TV-3 i contra Tele-Elx, televisió local pionera que va acabar guanyant un recurs que va anul·lar les adjudicacions de TDT en 14 de les 18 demarcacions. Ara aqueix concurs està en fase de readjudicació i només en dues de les demarcacions (Castelló i Vinaròs) han regularitzat la seua situació totes les empreses, perquè en la resta, com ha destacat Vidal, hi ha empreses que han desaparegut o estan en suspensió de pagaments i no poden presentar la documentació.

Vidal -que en resposta al diputat del PP Jorge Bellver ha indicat que està a l’espera d’un informe de l’Advocacia de la Generalitat per a decidir sobre el concurs d’emissores d’FM que, com en el cas de les TDT, va deixar quasi adjudicat l’anterior Consell-, ha anunciat que el seu departament exigirà el compliment dels plecs de condicions, entre altres coses, sobre el percentatge d’emissions en valencià, a les empreses concessionàries de TDT. Però ha afegit que, per a exigir que es complisca la legalitat, cal perseguir aqueixes 520 emissores il·legals de ràdio i televisió. Per a fer-ho, en col·laboració amb el Ministeri d’Indústria, la Generalitat es proposa sancionar els propietaris de torretes que, com la de Calicanto –que el secretari autonòmic ha esmentat expressament–, n’agrupen 40 o 50. Segons Vidal, poden arribar a cobrar, en el cas de les FM, entre 1.000 i 1.500 euros de lloguer, i entre 4.000 i 5.000 euros a les televisions.

Etiquetas
stats