Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El juez Peinado exprime la causa contra Begoña Gómez y cita ahora a Pedro Sánchez
OPINIÓN | 'Que no pare el espectáculo Peinado', por Esther Palomera
CRÓNICA | Una guerra de cien días para impedir la victoria de Trump
Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Un Born CC més internacional i que dialogui amb la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona aposta per la internacionalització del Born Centre Cultural / Born CC

Oriol Puig

L'Ajuntament de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, considera el Born Centre Cultural com a “prioritari en el desenvolupament cultural de la ciutat”. Així ho ha avançat el comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria del consistori, Xavier Domènech, que ha assegurat que “en aquest moment de mutació de la ciutat” cal evitar el “perill” que el Born CC “romangui per sempre en el tricentenari de 1714”.

És per això que Domènech ha apuntat que actualment l'equipament “ha d'anar més enllà del que ja és”, i per això ha dibuixat dues “idees de referència” en vistes a l'actuació a mitjà termini, que passarien per “posar el Born en el context internacional de grans centres culturals i memorials” i a la vegada, “intensificar la relació amb la ciutat i els barris”.

Així mateix ha afegit que en mig de debats com “el paper del turisme o el distanciament de la ciutat per part dels veïns”, és “essencial que els ciutadans tinguin materials per dialogar i construir la ciutat”, i que en aquest debat “el Born ha de tenir-hi un paper com a centre de memòria contemporània”.

Domènech ha anunciat la convocatòria, “tan aviat com sigui possible” d'un concurs públic per escollir nou director, càrrec vacant des que Quim Torra va ser triat president d'Òmnium Cultural i va deixar les seves responsabilitats al Born CC. El nomenament del nou director s’ha endarrerit per raons administratives. Torra va ser el director del centre des d’abans de la seva inauguració, l’11 de setembre de 2013. Des que va obrir portes al públic, ha rebut més de tres milions de visitants.

Els canvis en El Born Centre Cultural s’han explicat durant la presentació de la programació pel concert de la Diada. S’organitzarà un espectacle que consta d’un recull d’himnes oficiosos de la catalanitat que interpretarà la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, juntament amb altres artistes catalans. Algunes de les cançons que s’hi podran escoltar seran ‘L’estaca’, ‘La santa espina’, ‘El cant de la senyera’ i ‘Els segadors’. El concert s’avançarà al dia 8 de setembre i es farà al mateix Born Centre Cultural.

Sobre este blog

El Diari de la Cultura forma parte de un proyecto de periodismo independiente y crítico comprometido con las expresions más avanzadas del teatro, la música, la literatura y el cine. Si quieres participar ponte en contacto con nosotros en  fundacio@catalunyaplural.cat.

Llegir el Diari de la Cultura en català.

Etiquetas
stats