Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Una professora valenciana de la Miguel Hernández publica un tractat de cirurgia inèdit del segle XVII

Maria Muñoz Benavent i Josep Guia.

elDiariocv

València —

0

La professora d’Història de la Ciència de la Universitat Miguel Hernández d’Elx Maria Muñoz Benavent ha publicat un tractat sobre cirurgia escrit el 1633. El manuscrit, fins ara inèdit, està escrit en català, servia de manual per a preparar els exàmens de cirurgià i el seu autor era un mestre de cirurgia que exercia a Palma. El manuscrit, localitzat a la Bibioteca Riccardiana de Florència, està molt influït per l'obra del cirurgià valencià Joan Calvo, escrit en castellà el 1596.

El llibre es titula El Tractat de cirurgia d’Antoni Roig (1633) i ha estat publicat per l’editorial valenciana Tirant lo Blanch. S’ha presentat a la Societat Coral el Micalet de València, amb la intervenció del professor Josep Guia, qui va destacar l'interès de l'obra per a l’estudi de la història de la llengua i de la medicina. “Aquest document és un testimoniatge històric del canvi del llatí a les llengües vulgars en els textos científics”, va destacar Muñoz Benavent.

L’autora centra la seua recerca universitària en la salut de les dones en el Renaixement a través de l’estudi de llibres de receptes mèdiques. Està finançada per la Generalitat Valenciana mitjançant un projecte de recerca emergent titulat Receptari per a les malalties femenines a Europa. Segles XVI-XVII.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats