Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Generalitat dona llum verda a la construcció de la subestació elèctrica que abastirà la gigafactoria de bateries de Sagunt

Visita de Carlos Mazón a les obres de la gigafactoria de Sagunt.

Toni Cuquerella

0

La Generalitat Valenciana ha atorgat l’autorització administrativa prèvia i de construcció de la subestació elèctrica, ST Saguntum, de 220kV que té com a objectiu essencial garantir el subministrament elèctric de la futura planta de bateries amb totals garanties.

Aquesta infraestructura elèctrica serà executada per Red Eléctrica i, juntament amb la subestació, el Consell preveu autoritzar en les pròximes setmanes les línies elèctriques de 220 Kv que connectaran aquesta amb la xarxa de transport de 220 Kv existent.

La subestació elèctrica s’ha projectat tenint en previsió la seua ampliació per a futurs nous consumidors i necessitats i permetrà millorar els nivells de seguretat i fiabilitat en la xarxa emmallada de transport elèctric i, al mateix temps, donarà suport a la xarxa de distribució elèctrica de l’entorn.

Cal recordar que l’ST Saguntum 400/220 kV té una part relativa al parc de 220 kV, que és la que ha autoritzat la Generalitat perquè és de la seua competència, i una altra de 400 kV, l’autorització de la qual depén del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i que es troba encara en fase de tramitació, així com la línia de 400 kV de connexió amb la Subestació existent Gaussa, també competència del Ministeri.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha explicat que en conjunt, Red Eléctrica invertirà “al voltant de 62 milions d’euros” en les infraestructures lligades a la nova subestació de Saguntum i possibilitarà el subministrament elèctric a les noves demandes industrials associades, “i així contribuirà a impulsar el desenrotllament econòmic i social de la Comunitat Valenciana”.

Etiquetas
stats