Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de l'Eliana facilitarà una comunicació inclusiva a les persones transsexuals i transgènere

Ajuntament de l'Eliana.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de l'Eliana ha creat un equip de treball tècnic, liderat per les regidories d'Igualtat i Polítiques Socials, amb l'objectiu de crear una instrucció per a implementar de manera homogènia en totes les dependències municipals la normativa autonòmica que regula el tractament administratiu de la identitat i expressió de gènere.

Aquesta instrucció suposa un clar avanç en el compromís municipal d'atendre les necessitats relacionades amb la identitat sexual i/o gènere de la ciutadania, assegurant la lliure manifestació de la identitat i expressió de gènere i la prohibició de tota discriminació per aquesta raó, facilitant a les persones trans una comunicació amb l'Ajuntament més inclusiva d'acord amb el gènere sentit, mitjançant la incorporació d'aquest a la documentació administrativa de competència municipal.

'El nostre objectiu és adequar el 'sexe sentit' dels i les elianeres que ho desitgen, facilitant el seu canvi de nom en totes aquelles activitats i procediments municipals que no tinguen implicacions legals i donant així compliment a la llei autonòmica', ha declarat l'edil de Serveis Socials, Isabel Montaner.

El “sexe sentit” en la llei autonòmica valenciana es refereix al reconeixement legal de la identitat de gènere autopercebuda d'una persona, independentment del sexe assignat en nàixer. Aquesta normativa permet a les persones que s'identifiquen amb un gènere diferent del que els va ser assignat en nàixer, a ser reconegudes oficialment segons la seua identitat de gènere. Això inclou la possibilitat de canviar el nom i el gènere en documents oficials sense necessitat de sotmetre's a tractaments mèdics o psicològics. Aquesta llei forma part dels esforços per a garantir els drets i la dignitat de les persones transgènere i no binàries, promovent la igualtat i combatent la discriminació basada en la identitat de gènere.

Per la seua part, l'edil d'Igualtat, Marta Andrés, ha declarat que aquesta és una mostra de la sensibilització de l'Ajuntament de l'Eliana amb el col·lectiu LGTBIQ+, que avança en drets per a totes les persones.

Etiquetas
stats