Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Condemnat a quatre anys i mig de presó el 'número dos' de Rita Barberá pel finançament en B de les campanyes del PP

L'exvicevicealcalde de València Alfonso Grau (a la dreta), a l'eixida de la Ciutat de la Justícia.

Lucas Marco

València —

0

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a quatre anys i mig de presó i onze d'inhabilitació Alfonso Grau, ex vicealclade de València durant els mandats de Rita Barberá, pels delictes de malversació de cabals públics i suborn. La sentència també li imposa el pagament d'una multa de cinc milions d'euros, a més d'una indemnització de 388.150 euros a abonar a l'Ajuntament de València.

José Salinas, exgerent de la Fundació Turisme València, també ha estat condemnat com a cooperador necessari d'un delicte continuat de malversació a quatre anys de presó ia vuit d'inhabilitació.

D'altra banda, María del Carmen García Fuster, ex secretària del grup municipal popular, i Juan Eduardo Santón, ex responsable del Centre d'Estratègies i Desenvolupament, han estat absolts.

L'Audiència de València imposa així les penes de presó a Grau i a Salinas en el marc del judici de la peça A del 'cas Taula', relativa al finançament irregular de les campanyes electorals de Rita Barberá el 2007 i 2011.

Es tracta del cinquè judici de la macrocausa després de les vistes corresponents a la peça J (amb Marcos Benavent, autodenominat 'ionqui dels diners' condemnat a gairebé vuit anys de presó); a la peça D (amb sentència absolutòria); a la peça B (que va condemnar Alfonso Rus a cinc anys de presó), i a la peça K (l'enjudiciament de la qual es va suspendre el novembre passat).

Etiquetas
stats