Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La falta de vacunas dificultan la respuesta a la emergencia por la viruela del mono
EEUU, Qatar y Egipto fuerzan nuevas negociaciones para un alto el fuego en Gaza
OPINIÓN | 'Trump ama a Musk', por Elisa Beni

Fins a 42 localitats sol·liciten a l’Institut Cartogràfic Valencià que delimite amb exactitud els límits dels seus termes municipals

Mapa de l'Institut Cartogràfic Valencià.

elDiariocv

València —

0

Un total de 42 municipis han sol·licitat a l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV) que delimite amb exactitud els límits dels seus termes municipals que van ser definits per l’Institut Geogràfic Nacional al final del segle XIX i el començament del XX, però que, amb el pas del temps i les diferents còpies i, a partir de la dècada dels 90, amb la digitalització, es van produir distorsions i errors que han provocat que alguns límits no queden clars, cosa que provoca inseguretat jurídica i algunes disfuncions en la gestió municipal, especialment en camins, séquies i altres elements limítrofs.

Per aquest motiu, a partir de l’any 2016 es va posar en marxa el projecte de Recuperació i Millora Geomètrica de les Línies Límit Municipals de la Comunitat Valenciana de manera que, amb l’ús de les tecnologies de mesurament més modernes, es puguen inscriure els límits exactes de cada municipi en el Registre Central de Cartografia (RCC), de caràcter estatal.

L’ICV actua sempre a sol·licitud dels ajuntaments mateixos, que, normalment, es posen en contacte amb l’ICV quan detecten errors d’inscripció en l’RCC o en el cadastre, hi ha dubtes sobre alguns límits o estan interessats a actualitzar la cartografia del municipi.

A la Comunitat Valenciana hi ha 2.261 línies límit municipals que sumen 9.198 quilòmetres, totes inscrites en el Registre Central de Cartografia de l’IGN segons el seu full registral. D’aquests, 7.085 quilòmetres són línies avalades jurídicament de les quals, entre els anys 2017-2024, l’ICV ha treballat en 1.054 quilòmetres.

Etiquetas
stats