Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El juez Peinado exprime la causa contra Begoña Gómez y cita ahora a Pedro Sánchez
OPINIÓN | 'Que no pare el espectáculo Peinado', por Esther Palomera
CRÓNICA | Una guerra de cien días para impedir la victoria de Trump

Pavón planteja la dimissió de Belmonte per salvar el projecte de Guanyar Alacant

La Asamblea de Guanyar de este lunes

Rubén Peñalba

Alacant —

Guanyar Alacant no vol que la bomba que suposen els contractes de comunicació de la Regidoria d’Acció Social i Habitatge, que dirigeix Nerea Belmonte, explote i s’emporte per davant el projecte polític i així ho ha posat damunt la taula el líder de la coalició, Miguel Ángel Pavón, que ha apostat per explorar la possibilitat que Belmonte dimitisca.

Ho ha dit en l’assemblea de Guanyar que s’ha celebrat aquest dilluns a la nit i en què ha considerat que seria la “eixida més digna possible” a la situació provocada per la mateixa Belmonte per haver adjudicat contractes menors de comunicació a dos companys seus en Podem.

No obstant això, Guanyar no prendrà cap decisió fins que aquest dimecres, en què se celebra el ple de pressupostos, estiguen acabats els informes de la Comissió de Garanties que han de dilucidar l’actitud de la regidora.

Pavón, a qui s’ha demanat que es pronunciara en el transcurs de l’assemblea, ha assenyalat que la “credibilitat” de Guanyar no pot veure’s afectada, perquè sense credibilitat –a parer seu–, la coalició “no és absolutament res”.

Així, ha insistit a posar per davant el projecte polític que implica Guanyar abans que les persones, que “poden ser unes o unes altres”. Ha insistit en el fet que la ciutadania va votar “il·lusionada” la candidatura després de “molts anys” que es van estar denunciant “uns comportaments determinats que tenien a veure amb el fet de donar contractes a amics”.

Miguel Ángel Pavón ha considerat que s’han donat uns fets que “es podrien haver evitat d’alguna manera”, “una equivocació política” que ha estat assumida per Belmonte amb la rescissió del contracte, però que exigeix adoptar un nivell d’“exigència ètica” a l’altura dels socis de govern: el PSPV demana la dimissió, Compromís que pose el càrrec a disposició de l’equip de Govern.

Per això, ha afirmat: “No es parla de legalitat, es parla d’ètica. Fins a quin punt aqueixa situació és ètica o no i si es correspon o no amb el nostre codi ètic, fet que serà analitzat per una Comissió de Garanties”.

Suport

Miguel Ángel Pavón ha mostrat explícitament el seu suport a Nerea Belmonte, a qui ha dit que no està sola i que l’ “aprecia” com a companya i que a hores d’ara viu la situació amb “molta dificultat”.

Per això, ha instat a posar “per damunt de persones” que poden “ser unes o unes altres” el projecte polític i “analitzar amb fredor” les circumstàncies i “veure on està l’interés general que ha de presidir les decisions i les actuacions” de la coalició.

Així, ha sol·licitat “valorar” la possibilitat de la dimissió de Nerea Belmonte “per a eixir de la manera més digna possible” i solucionar la situació i “sense que es ressenta la credibilitat, perquè sense credibilitat Guanyar no és absolutament res”.

Etiquetas
stats