Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Condemnada a nou anys d'inhabilitació l'ex alcaldessa del Puig de Santa Maria (PSPV) per prevaricació

Audiència Provincial de València.

Europa Press

0

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a Luisa Salvador Tomás, ex alcaldessa del Puig de Santa Maria (PSPV), a la pena de nou anys d'inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per un delicte de prevaricació.

Segons consta com provat en la sentència, consultada per Europa Press, l'ex alcaldessa, mitjançant decret de 25 de novembre de 2019, va resoldre mostrar la conformitat de l'Alcaldia perquè una funcionària ocupara el càrrec d'interventora a l'Ajuntament en comissió de serveis per temps d'un any prorrogable.

Al mateix temps va resoldre sol·licitar la preceptiva conformitat a la comissió de serveis de l'Ajuntament de Rafelbunyol per ser l'administració local de procedència de la funcionària, i la corresponent autorització a la Direcció General de l'Administració local per a efectuar el seu nomenament com a interventora.

Mentre es cursava la tramitació de l'expedient, rebuda la conformitat de l'Ajuntament de Rafelbunyol i a l'espera de l'autorització de la Direcció General de l'Administració local, amb motiu d'unes “desavinences” sorgides per les conclusions exposades per la funcionària en un informe de control en l'exercici de les seues funcions com a interventora de l'Ajuntament del Puig de Santa Maria el 4 de desembre de 2019, es va resoldre invalidar l'anterior decret.

I això es va fer sense el procediment legalment establit, sense motivar la resolució i sense que concorreguera causa objectiva que justificara la decisió, “actuant per això de manera arbitrària”. Així, es va paralitzar el procediment administratiu i es va impedir el nomenament sol·licitat per la funcionària, que va cessar en les seues funcions el 3 de desembre de 2019.

Etiquetas
stats