Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament de Manises interposa una sanció de 200.000 euros per abocaments il·legals continuats

Abocador il·legal de Manises.

Toni Cuquerella

0

L'Ajuntament de Manises, a través de la Regidoria de Medi Ambient i la Policia Local i gràcies a la col·laboració ciutadana, ha obert un expedient amb una proposta de sanció de 200.000 euros a diversos responsables per una presumpta infracció greu per abocaments de residus bruts i voluminosos de manera intencionada i continuada en el polígon 22 (camí dels Simetes) del terme municipal.

L'alcalde de Manises i responsable de Seguretat Ciutadana, Javier Mansilla, i el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, han coincidit a afirmar que “per a aquest equip de govern és essencial perseguir els delictes mediambientals perquè aquests repercuteixen directa i indirectament en la qualitat de vida de tota la ciutadania manisera, per això, demanem la col·laboració de tots els veïns i veïnes, perquè prenguen consciència de la importància que té cuidar el medi ambient”.

La sanció interposada en aquest procediment es deu a uns fets tipificats com una infracció greu per l'abandó, l'abocament i l'eliminació incontrolada de qualsevol tipus de residus de manera dispersa, en aquest cas, enderrocs considerats com a bruts i voluminosos barrejats amb fustes, restes d'obra, escaiola, plàstics, bidons, electrodomèstics, rodes, cartó, rajoles, restes de ceràmica, entre altres.

A més dels 200.000 euros de sanció per la intencionalitat i la reiteració dels abocaments, els infractors també quedaran obligats a la reposició de la situació alterada pels mateixos al seu estat originari, així com a la indemnització dels danys i perjudicis causats, la qual cosa suposa un cost de 39.629,92 euros més. Per tant, la quantia sol·licitada ascendeix fins als 239.629,92 euros.

En aquest sentit, la nova Unitat d'Emergències i Medi Ambient de la Policia Local de Manises ha intensificat la vigilància per a la prevenció d'abocaments en terra i aigua, en les zones verdes pròximes al parc natural del Túria, en l'horta del terme municipal, en els polígons i en altres ubicacions que puguen convertir-se en zones d'abocadors no autoritzats.

Etiquetas
stats