Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El juez Peinado exprime la causa contra Begoña Gómez y cita ahora a Pedro Sánchez
OPINIÓN | 'Que no pare el espectáculo Peinado', por Esther Palomera
CRÓNICA | Una guerra de cien días para impedir la victoria de Trump

Quatre detinguts i tretze investigats per insults racistes i xenòfobs en partits de futbol juvenil de l'Horta Nord

L'operatiu ha sigut desenvolupat per la Guàrdia Civil de Massamagrell

Toni Cuquerella

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre homes i investigat a altres tretze en la comarca de l'Horta Nord per incitar a l'odi en partits de futbol de juvenils en proferir insults racistes i xenòfobs cap a jugadors en diverses ocasions.

S'ha obert procediments contra aquestes 17 persones per un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques per incitació a l'odi en esdeveniments esportius.

L'operatiu, que ha sigut desenvolupat per la Guàrdia Civil de Massamagrell, es va iniciar a l'abril del passat any, quan es va tenir coneixement de la suspensió d'un partit de futbol de la categoria segona regional juvenil en un municipi de l'Horta Nord com a conseqüència d'insults racistes cap a un dels jugadors.

Aquests fets es van tornar a repetir durant els partits celebrats enguany, que van haver de ser suspesos novament pels insults xenòfobs a certs jugadors d'equips del regional juvenil.

Finalment, es va poder identificar als responsables dels fets i entre el 22 i 25 de maig es va procedir a la detenció de quatre persones i la recerca d'altres tretze, tots ells de nacionalitat espanyola i amb edats compreses entre els 16 i 22 anys.

Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Guàrdia de Massamagrell, Fiscalia de Menors i Fiscal Delegat Provincial per a la tutela penal de la igualtat i contra la discriminació.

Etiquetas
stats