Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

EUPV inicia l’expulsió dels seus militants en València en Comú

Els membres d’Esquerra Unida en València en Comú afectats per la resolució

Moisés Pérez

València —

El conflicte en Esquerra Unida entre els que volen mantenir la marca a tota costa i els partidaris de la confluència continua obrint esquerdes en l’organització de València. Si amb el naixement de la plataforma que després es convertiria en València en Comú (VeC) es va produir un enfrontament entre el sector d’Amadeu Sanchis i l’encapçalat per Manolo Colomer, ara aquesta pugna torna a emergir. I una altra vegada, a compte de la participació en la plataforma on s’integra Podem.

Segons han confirmat fonts de la direcció local i han difós els afectats a través de la web change.org, el Consell Polític Local va acordar, a proposta d’una militant, amb 14 vots a favor i 2 en contra traslladar a la gestora autonòmica una resolució per a expulsar –baixa administrativa, en l’argot intern– quatre militants que participen en VeC, l’instrument que va utilitzar Podem per a concórrer a les eleccions municipals després de ser creat per persones vinculades a Esquerra Unida. Els membres d’Esquerra Unida afectats són Manolo Colomer, Mireia Biosca, Pau Vivas i Eva Romaní. Així, el Consell Polític Nacional -òrgan autonòmic intern- és qui decidirà el futur intern d'ells.

Marco Fornés, coordinador d’Esquerra Unida a la ciutat, defensa que aquesta resolució s’ha adoptat perquè “la seua participació en València en Comú vulnera els estatuts de la formació, ja que tenen doble militància”. “No es pot militar en dues organitzacions diferents. I encara més quan n’hi ha que tenen càrrecs orgànics [en referència a Biosca, secretària de VeC]”, recalca. No obstant això, nega que “es vulga expulsar aquests militants, sinó que se’ls ha demanat la baixa administrativa”. Membre del Consell Polític Nacional, Fornés assegura que la resolució “està paralitzada i que l’òrgan autonòmic serà l’encarregat de resoldre la situació”. Fonts del Consell Polític Nacional expressen que “està en l’aire l’expulsió, perquè la gestora no té la potestat estatutària per a prendre aquesta decisió”.

“No entenc aquesta situació”, expressa Biosca. “Nosaltres en campanya no vam participar en València en Comú. Ens vam presentar en les primàries d’Esquerra Unida a València per, si guanyàvem, integrar-nos en la plataforma ciutadana, però com que vam perdre, no vam fer campanya per ells”, argumenta. De fet, Biosca va estar present en la campanya electoral d’Esquerra Unida, però a escala autonòmica, en assessorar la número dos per València, Rosana Montalbán. “Mai no van apostar per València en Comú i volien que ens n’anàrem de l’organització. Això s’emmarca dins d’això”, sentencia.

Per a fer pública aquesta decisió, l’entorn dels quatre militants ha obert una campanya a través de les xarxes socials per a censurar la seua possible expulsió. Amb prop de 250 signatures recollides en change.org contra la resolució, en el text remarquen: “És un acte en completa contradicció amb les polítiques d’unitat popular que encara hui hem d’impulsar”. I argumenten que “aquestes quatre persones van renunciar a participar en totes dues candidatures i campanyes, mantenint una posició de completa neutralitat perquè no va ser possible aconseguir la unitat desitjable”. Allunyada del focus públic, Esquerra Unida de València continua amb el seu enfrontament, que transcendeix l’escala local.

Etiquetas
stats