Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Protesta ecologista per a demanar la demolició de l'hotel Sidi-Saler

Els ecologistes han penjat pancartes en l'edifici de l'hotel Sidi-Saler.

elDiariocv

Activistes d'Acció ecologista-Agró han ocupat simbòlicament l'antic hotel Sidi-Saler, on han penjat pancartes aquest dissabte en les quals es demanava la demolició de l'edifici, que han qualificat com “l'Algarrobico valencià”, en referència a la construcció il·legal en una platja del parc del Cap de Gata, en Carboneras (Almeria).

“Aquest edifici és un dels símbols de la desafortunada urbanització de la Devesa i suposa un lamentable residu de formigó, que condiciona la recuperació d'una extensa àrea dunar del Parc Natural de l'Albufera”, ha assenyalat l'organització ecologista en un comunicat.

“Portem anys reivindicant la seua demolició”, ha afegit Acció-Ecologista-Agró. “L'Algarrobico valencià, a més a més de tindre un impacte negatiu en el procés d'erosió litoral que pateix l'Albufera, es troba construït en la zona de Domini Públic Marítim-Terrestre, dins d'un parc natural i, per a més inri, en uns terrenys que han sigut declarats fora d'ordenació per l'Ajuntament de València”.

Els ecologistes, que han recordat en una de les pancartes, on es podia llegir “Tot el Saler per al poble”, un famós eslogan del moviment que va aconseguir salvar de ser urbanitzat aquest parc natural, han explicat: “Des d'AE-Agró apostem per a la recuperació ambiental de tota la Devesa del Saler. Per això, a més a més de la demolició del Sidi, demanem també la demolició de la resta d'edificis i construccions que es troben fora d'ordenació en la Devesa del Saler. Només així es podrà completar la restauració ambiental del litoral del Parc Natural de l'Albufera”.

Etiquetas
stats