Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Consell destitueix Julià Álvaro com a secretari autonòmic de Medi Ambient i nomena el regidor de Compromís a Ontinyent Fran Quesada

Julià Álvaro i Fran Quesada

elDiariocv

València —

El Govern valencià aprovarà aquest divendres la destitució del secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, tal com ha avançat la Cadena Ser. El representant de Verds-Equo en el Consell deixarà el seu càrrec després d'haver protagonitzat diverses discrepàncies amb la consellera Elena Cebrián, també de Compromís -a manera d'exemple, fa amb ben just uns mesos Vaersa destituïa el seu director general amb el vot favorable de Cebrián i l'oposició d'Álvaro-. El regidor de Compromís a Ontinyent Fran Quesada, també de Verds-Equo, el substituirà al càrrec.

La vicepresidenta valenciana Mónica Oltra ha volgut aclarir que no s'ha produït pèrdua de confiança sinó que s'ha cobert una etapa: “Es considera que és més adequada una altra persona per a una nova època”. El nou secretari autonòmic, un “històric militant de l'ecologisme valencià”, se centrarà a finalitzar el pla integral de residus, ha apuntat Oltra, qui ha puntualitzat que el sistema de retorn d'envasos (SDDR) “no s'ha descartat mai, una altra cosa són els terminis”.

El representant de Verds-Equo i coportaveu de Compromís va sonar inicialment per a ocupar la conselleria de Medi Ambient, però finalment va haver de conformar-se amb ser el número dos del departament. Fa ara un any, Cebrián ja va cessar dos alts càrrecs del seu departament pròxims a Álvaro, com eren el cap del Gabinet, Fernando Rodrigo, i l'assessor Rubén Tello.

Aquesta situació s'assembla a la que ja es va viure en una altra conselleria, la d'Indústria, on les diferències entre la llavors secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, María José Mira (PSPV), i el conseller Rafael Climent (Compromís), van provocar que Mira abandonara el departament. En aquella ocasió, el Consell va recol·locar Mira com a secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, amb Vicent Soler com a conseller.

Etiquetas
stats