Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Las dietas póstumas de los vocales salientes del Poder Judicial
Dentro del taxi que libró de la devolución a un migrante tras nadar horas hasta Ceuta
OPINIÓN | Pedro Sánchez también avisa, por Antón Losada

Impugnades la liquidació del Consorci València 2007 i la privatització de la gestió de la Marina impulsada per Catalá

Imatge de la Marina de València.

Carlos Navarro Castelló

0

“L’acord que es va prendre el maig del 2022 pel qual es va decidir liquidar el Consorci València 2007 no és correcte a parer nostre, perquè, si es liquida és perquè no es continuarà amb l’activitat i, en aquest cas, serà una empresa la que continuarà amb la mateixa activitat, per la qual cosa estem davant una successió d’empreses”, assenyala l’advocat, Manuel Mata, exsíndic del PSPV en les Corts a l’hora d’explicar els recursos que ha plantejat en representació de la desena d’empleats del Consorci València 2007 que els liquidadors de l’ens pretenen acomiadar al setembre per a donar entrada a l’octubre l’UTE formada per les empreses Serveis Marítims Port Eivissa i Ocibar per a gestionar la Marina de València. “Els treballadors haurien de ser subrogats a la nova empresa. Però és que, a més, l’acord de liquidació no es va publicar com és preceptiu. Per tant, entenem que, sobre la base d’això, tots els acords que es van prendre posteriorment a aquesta data, entre els quals l’adjudicació de la concessió per a la gestió de la Marina, són nuls”, afig.

Segons el recurs plantejat el mes de juliol passat, a què ha tingut accés elDiario.es, “no es distingeix a quina modalitat de liquidació s’ha sotmés el Consorci, sent especialment greu la no publicació de l’acord furtant el debat administratiu i judicial de contractistes, treballadors i ciutadans”. I continua: “Per la via dels fets, que no per la via de l’acord del consell rector del Consorci València 2007, s’ha sotmés l’entitat pública a un procés fraudulent de dissolució ‘amb liquidació’, i també per la via dels fets, totes i cadascuna de les activitats del Consorci han continuat exercint-se amb normalitat fins al moment, sense haver arribat a complir els objectius marcats en els seus estatuts, i, a més, que aquestes activitats, també, continuaran sent exercides per la resta de les entitats consorciades, com si es tractara d’una dissolució ‘sense liquidació’”.

El Consorci València 2007, l’entitat creada el 2003 per a la gestió de la Marina amb motiu de la Copa Amèrica, està participada pel Govern (40%), la Generalitat (40%) i l’Ajuntament (20% ). L’ens està en procés de liquidació des que el novembre del 2021 la representació de l’executiu central va decidir abandonar-lo després d’assumir l’Estat els 380 milions d’euros de deute que pesaven sobre aquest. L’eixida d’un dels socis de l’organisme va obligar a iniciar la seua liquidació, ara recorreguda.

Tal com van acordar l’alcaldessa de València, María José Catalá, i la presidenta de l’Autoritat Portuària de València (APV), Mar Chao, una vegada liquidat el Consorci, serà una empresa la que gestione un 47% de l’espai (235.000 metres quadrats de superfície), en concret els amarraments i la Marina sud, mentre la resta de l’espai quedarà sota control de l’Ajuntament de València i de l’APV, perdent així la ciutat el control unitari de la Marina i l’autonomia de què gaudia per a planificar els usos i les activitats dels espais. Per a aquest efecte, es va convocar un concurs del qual va resultar adjudicatària la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Serveis Marítims Port Eivissa i Ocibar. Està per veure si el recurs plantejat retarda la liquidació del Consorci, prevista per a aquesy mes de setembre, i, per tant, l’entrada de les empreses a la gestió de la Marina.

Etiquetas
stats