Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La regeneració del litoral sud de València permetrà que aquestes platges recuperen “la fisonomia dels anys 60 i 70” del segle passat

Una imatge de la platja de Pinedo, al sud de València.

EFE

València —

0

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé ha posat en valor la regeneració del litoral sud de València, amb una inversió de 30 milions d’euros, que permetrà “garantir que aquestes platges tinguen la fisonomia dels anys 60 i 70” gràcies a unes faenes que culminaran en termini i abans que s’acabe el 2023.

Bernabé ha fet aquestes declaracions hui a Xàtiva, on ha visitat la seua Fira d’Agost, a preguntes sobre la regeneració de les platges del sud de la província de València.

La delegada valorat l’esforç inversor del Govern d’Espanya en aquesta matèria i ha indicat que “està invertint més de 1.000 milions d’euros en regeneració de la costa espanyola”.

Una gran part d’aquesta inversió, ha assenyalat, “va directament a la Comunitat Valenciana”. A la ciutat de València, i les platges del sud, ha assenyalat, “estem fent l’obra més important del Govern d’Espanya en regeneració de platges”, amb quasi 30 milions d’euros.

És una obra d’enginyeria, ha dit, “de primer nivell”. No és només fer una reposició d’arena, sinó que “és una obra amb una ampliació de les esculleres que donarà més protecció”, ha assenyalat.

“Els espigons, doblen la longitud, i donen protecció, sumat això a la recuperació dunar i la reposició d’arena, de més de 3 milions de metres cúbics”, ha explicat Bernabé, que ha afegit que es tracta d’una quantitat que “que garanteix durant molt de temps una fisonomia de la platja que recordarà la que vam conéixer en els 60 i 70”.

Platges que “mereixen aquesta regeneració”

La retirada d’arena, des de Gandia i Cullera, ha passat la DIA, ha dit, “i és una sort que puguem comptar amb aquesta bossa d’arena”, que “no afecta cap mena d’hàbitat dins de la mar i pot ajudar moltíssim a la regeneració”. Les platges del litoral valencià, segons el parer de la delegada, “mereixen aquesta regeneració”.

Quant al calendari, la delegada ha dit que va complint-se. Ha assenyalat en aquest sentit que el termini era de 10 mesos, i va començar a final de març i es preveu que acabe el 2023. És finançada amb fons europeus que exigeixen que s’acabe el 2023, ha indicat, per la qual cosa “estem en termini”.

Així mateix ha apuntat que la draga començarà el 15 de setembre, perquè no afecte directament l’època estival.

Segons el parer de Bernabé, “el més important, i per a la qual cosa s’ha parlat amb els veïns de Pinedo i el Saler”, és que per fi, “després d’anys de reivindicació, les platges del sud de València tenen la regeneració que tant necessitaven”.

Etiquetas
stats