L’Ajuntament adverteix el València C. F.: el retard del nou Mestalla implicarà la pèrdua de la requalificació valorada en 150 milions
“Si el València CF no compleix els terminis de l’actuació territorial estratègica (ATE), suposaria l’anul·lació i tot el pla tornaria a l’estat inicial, cosa que tindria unes conseqüències jurídiques i econòmiques”.
Així de contundent es va pronunciar dilluns a preguntes d’eldiario.es la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, en relació amb les conseqüències que tindria l’incompliment de l’ATE que fixa els terminis per a la posada en marxa i finalització de les obres del nou Mestalla, així com per a la demolició del vell estadi i la construcció sobre la seua parcel·la de les sis torres d’habitatges previstes amb una edificabilitat de 89.000 metres quadrats.
Gómez va afirmar sobre aquest tema que, si no es compleixen els terminis, “tot quedaria anul·lat, la qual cosa seria el pitjor escenari per al club”. I és que la pèrdua de l’edificabilitat prevista en els terrenys de l’avinguda d’Aragó suposaria una minva d’ingressos entre 110 i 150 milions d’euros, quantitats en què s’estima que es podria vendre la parcel·la, almenys abans de la irrupció de la pandèmia del coronavirus.
Sense aquests ingressos, esdevé impossible que el club puga reiniciar i finalitzar les obres del coliseu de l’avinguda de les Corts Valencianes, en el qual el club ja té invertits 150 milions d’euros.
Segons la vicealcaldessa, l’Ajuntament no està disposat a atorgar una altra requalificació al club valencianista pels seus terrenys de l’avinguda d’Aragó, per la qual cosa, si no es compleix el que s’estableix en l’ATE, es quedaria amb el vell estadi en propietat, però sense possibilitat de vendre’l per a construir-hi habitatges, i amb els terrenys del nou Mestalla, amb el coliseu a mig construir:
“Arribats a aquest punt, que ningú desitja, són moltes les incògnites i les alternatives que l’Ajuntament es plantejaria, des d’exigir al club acabar el camp encara que siga sense finançament fins a instar-lo a derrocar-lo, o fins i tot traure a concurs la finalització de les obres; són opcions molt complexes i ambigües jurídicament que s’analitzarien arribat el moment”.
La Generalitat Valenciana va aprovar l’ATE València Club de Futbol el 19 de febrer de 2015 i s’hi estableix un termini de vigència del document i, per tant, d’execució de tota l’operació de 10 anys.
Segons aquest pla, el nou Mestalla ha d’estar acabat el maig del 2021, un termini ja per si mateix quasi impossible de complir, i el vell Mestalla, derrocat com a data límit el 2023, ja que entre aquest any i el 2025 han d’estar executats els edificis d’habitatges en la parcel·la de l’avinguda d’Aragó.
Actualment, el València CF, sumit en una profunda crisi esportiva i institucional en què refermen els rumors sobre la presumpta intenció de venda del club per part del màxim accionista, el magnat de Singapur Peter Lim, manca d’un pla clar per a desenvolupar aquest pla urbanístic tan important del qual depén el futur de l’entitat.
L’últim intent del club per a reiniciar les obres del nou Mestalla es va veure frustrat a la fi del mes de març passat, quan el València CF va anunciar que, en relació amb l’oferta vinculant que va ser presentada per la cooperativa ADU Mediterráneo SL per a l’adquisició dels terrenys on està situat l’actual camp de Mestalla, totes dues parts, de mutu acord, van acordar que no es donaven les circumstàncies per a la formalització de l’operació, pel fet de no haver-se complit les condicions materials acordades per a l’execució en els terminis previstos.
Aquestes condicions passaven per oferir al club abans del 31 de març garanties de pagament per a la compra dels terrenys del vell Mestalla, valorats en uns 125 milions d’euros.
0