Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La unión de la izquierda gana las elecciones y frena a la extrema derecha
Qué hace un anillo infantil en el baño de un campo de concentración franquista
OPINIÓN | 'Fin a la fatalidad del triunfo de la extrema derecha', por Pérez Royo

L'escriptora Gemma Lienas serà la número dos de Catalunya Sí Que Es Pot

L'escriptora Gemma Lienas serà la número dos de Catalunya Sí Que Es Pot / CC by-sa KRLS (Wikimedia Commons)

Arturo Puente

La llista de 'Catalunya Sí Que Es Pot', la marca amb la qual ICV-EUiA, Podem i Equo concorreran a les eleccions del 27-S, va prenent forma. La formació ha triat a l'escriptora Gemma Lienas com a número dos per Barcelona, fent tàndem d'independents al costat del candidat a president, Lluís Rabell. Lienas, que s'ha destacat com a autora de diversos assajos feministes, ja va figurar al maig a la llista de Barcelona en comú, al número 36.

L'escriptora entra a la llista del 'Sí es pot' en un lloc que, segons les negociacions entre partits, estaria reservat per als candidats sortits de les primàries de Podem, Albano-Dante Fachin i Àngels Martínez Castells. La correcció de gènere feia que Castells ascendís per sobre de Fachin, però finalment Podem ha decidit promocionar Lienas, que no s'havia presentat a les primàries.

La llista resultant d'aquesta decisió quedaria formada, en aquest ordre, per Lluís Rabell, Gemma Lienas, Joan Coscubiela, Àngels Martínez Castells i Albano Dante Fachin, per la circumscripció de Barcelona. A més, ICV obté els caps de llista de Lleida i Girona, que ocuparan els diputats Sara Vilà i Marc Vidal, respectivament. En els últims dies, mentre les negociacions entre partits transcorren, Podem ha anat perdent visibilitat, quedant relegat a una quarta posició en la llista de Barcelona ia un sol cap de llista, el de la província de Tarragona.

Etiquetas
stats