Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La derecha coloca la inmigración como cuarto problema de los españoles
Sánchez endurece su discurso contra la inmigración irregular y estrecha la cooperación
Opinión - Los drones son para la guerra. Por Isaac Rosa

Els veïns de Tabarca demanen menys turistes a l'agost i més visites al llarg de l'any

Banyistes envaeixen les petites platges de Tabarca.

Efe

0

Els habitants de l'illa de Tabarca, l'única habitada de la Comunitat Valenciana, desitgen menys turistes a l'agost i que arriben més visitants al llarg de l'any.

Així ho ha explicat la presidenta de l'associació de veïns 'Tabarca Ila Plana', Carmen Martín, al voltant d'un fenomen creixent i on els visitants es compten per milers i que beneficia econòmicament els negocis de l'illot. Per als habitants, seria ideal que el turisme estiguera “desestacionalitzat”, és a dir, que l'afluència no només siga a l'agost sinó “tots els mesos” perquè Tabarca té un patrimoni d'alt valor que es pot mostrar en qualsevol mes de l'any .

Aquesta massificació per la multitud de turistes pot convertir-se en un inconvenient amb incidència en aspectes com els residus, ja que de vegades les deixalles no es dipositen als contenidors o les burilles de tabac als cendrers i tant el poble com el mar acaben bruts.

Martí ha manifestat que amb “civisme i educació” es pot compatibilitzar l'arribada de visitants amb el dia a dia a l'illa i ha proposat que l'ajuntament emprenga una “campanya de conscienciació” als vaixells que es dirigeixen a aquest enclavament, les conegudes com a 'tabarqueres', on es recorde que Tabarca constitueix una valuosa “reserva marina i que hi ha poble emmurallat amb una població constant”.

Entre els elements a protegir i conservar ha citat el mural del port amb un gran rètol de Tabarca, un dels punts on més fotografies es fan, i les barques decoratives i utilitzades com a jardineres al costat del mar per les famílies dels pescadors morts per recordar el seu llegat.

Etiquetas
stats