Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L’exgerent de FGV assumeix que va repartir conclusions de l’accident del metro als convocats per les Corts el 2006

Marisa Gracia (al centre) compareix en la comissió d’investigació per l’accident de metro

Adolf Beltran

València —

“HM Sanchis van posar en un paper les conclusions a què havien arribat els tècnics”. Així ha justificat Marisa Gracia, exgerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que l’empresa de comunicació que treballava per a FGV reunira treballadors de la companyia per preparar les seues compareixences davant de la comissió d’investigació que es va obrir en les Corts Valencianes al juliol del 2006, poc després de l’accident del metro de València en què van morir 43 persones.

Gracia ha negat que amb aqueixes reunions de l’agència de comunicació, la celebració de les quals només es va conéixer posteriorment, amb els convocats a la comissió es buscara “adoctrinar” o manipular. “Va haver-hi reunions perquè la gent estiguera tranquil·la quan vinguera ací”, ha dit Gracia aquest dijous en la nova comissió d’investigació, creada en la cambra autonòmica després de la pèrdua de la majoria absoluta del PP, que es va negar durant anys reiteradament a reobrir-la.

Gracia ha afegit, en resposta als diputats de la comissió, que en 2006 no va mentir quan va respondre que no havia organitzat cap estratègia per a contestar les preguntes. I ha insistit en el fet que “el que ha ocorregut ho han dit els tècnics”.

L’exgerent, que no va dimitir del seu càrrec fins al 2012, i per causes no relacionades amb l’accident, ha assegurat que va posar el seu càrrec a disposició dels seus superiors quan va passar l’accident. I ha esmentat explícitament el llavors conseller d’Obres Públiques, José Ramón García Antón, que li va dir: “Açò ho portarem els dos”. Gracia ha afegit que “era una irresponsabilitat anar-se’n en aqueix moment”, en què l’empresa vivia “el pitjor moment de la seua història”.

Davant de la recriminació que no rebera mai les víctimes de l’accident, Gracia ha reconegut que és cert que mai no va rebre l’associació que les agrupa, però que sí que va atendre les persones. “Tot el que ens va sol·licitar l’associació li ho vam sol·licitar”, ha afegit.

Sobre els problemes de seguretat que pogueren haver tingut a veure amb l’accident, Gracia s’ha acollit a la conclusió que va ser l’excés de velocitat la causa del descarrilament d’una unitat de la línia 1 a l’entrada de l’estació de Jesús.

Etiquetas
stats