Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Puigdemont estira la cuerda pero no rompe con Sánchez
El impacto del cambio de régimen en Siria respaldado por EEUU, Israel y Turquía
OPINIÓN | 'Pesimismo y capitalismo', por Enric González
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

La Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre de 2020

La gent en el recinte de la Fira del Llibre de València en una passada edició.

elDiariocv

València —

0

La 55 Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre de 2020 als Jardins de Vivers, esperant que la situació d’excepcionalitat torne a la normalitat en la tardor, tal com ha informat l’organització aquest dimecres en un comunicat. Inicialment la Fira estava programada del 30 d’abril al 10 de maig, però va ser ajornada com a conseqüència de l’actual crisi sanitària mundial causada pel Covid-19.

El Patronat de la Fundació Fira del Llibre de València ha triat les noves dates amb l’objectiu de no solapar-se amb la campanya del llibre de text, ni amb altres esdeveniments culturals de la ciutat, i treballa, de nou, “amb il·lusió en la preparació de la cita més important, al voltant de llibre, de la nostra comunitat”.

La passada edició de la fira va tindre un volum de vendes estimades en 1.100.000 € i més de mig milió de visitants, a més a més de 122 presentacions de llibres, 700 sessions de signatures d’exemplars, 23 taules redones i debats, 14 tallers de lectura, 11 concerts, 6 lliuraments de premis, 6 recitals, 5 espectacles teatrals i de dansa, 5 exposicions, diferents homenatges, 4 trobades professionals, 3 trobades de clubs de lectura i 91 activitats infantils dirigides, en la seua majoria als 4.300 escolars que van passar pel recinte de Vivers.

“La situació excepcional que estem vivint arran de l’emergència sanitària ha deixat el sector del llibre, ja de per sí precaritzat, en una situació de gran feblesa”, expliquen. L’ajornament de fires com València, Madrid o Sevilla, i del Sant Jordi –Dia del Llibre-, suposa la reducció del 20-30 % dels ingressos anuals de moltes llibreries.

A aquesta situació s’uneix la prohibició del Reial Decret 463/2020, pel qual es declara l’estat d’alarma, que estableix el tancament de totes les llibreries al públic, al considerar que els llibres no són productes de primera necessitat. El sector del llibre en Espanya estima pèrdues de, al voltant de 1.000 milions d’euros, l’equivalent a un terç de la seua facturació.

“Són moments difícils per les llibreries i tots els professionals que componen el sector. Ara més que mai, es necessita la unió tots els agents que formen part de la creació i producció del llibre que, en aquests moments treballa amb l’administració en solucions que beneficien al sector per complet”, afirmen.

Des de l’organització consideren necessària la col·laboració i l’empenta de les administracions públiques, però també de la ciutadania que, de forma responsable, està seguint les indicacions dels governs. “Quan arribe el moment, serà imprescindible la seua implicació per aconseguir que el món del llibre torne a la situació d’abans del Covid-19. Des de l’organització de la 55 Fira del Llibre els llancem la invitació a participar, més que mai, en la gran festa del llibre a València”, finalitzen.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats